Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com

Cam Cila Nedir?, Cam Cila Nerelerde Kullanılır?, Cam Cila Mı Yat Verniği Mi?, Cam Cilanın Yat Verniğinden Farkı Nedir?

   
    Cam cila aslında parke verniğidir. Eski tip, ahşap, balık sırtı parkeler için kullanılır. Bazı firmalar ambalaj üzerine cam cila; bazıları ise parke verniği yazar.  Genellikle parlak olanı kullanılır. Yarı mat veya mat olanları da vardır. Zeminde parkelerin çizilmesini engellemek için dayanıklılık gerektiren yerlerde kullanılır. Suya dayanıklıdır.
    Yüzeyde tam şeffaf bir görüntü oluşturarak uygulandığı yüzeyin rengini asla değiştirmez. Bu yüzden ahşap boyama gibi hobi işlerinde de tercih edilebilir.
 

    Yat Verniği ise üzerinde şeffaf yazsa da bal gibidir. Tam şeffaf değildir. Halk arasında ahşap kapı, pencere, küpeşte gibi daha önce verniklenmiş veya ahşap koruyucu uygulanmış yüzeylere uygulanır. Aslında yatlarda kullanılmak üzere üretilmiş sürekli suyun altında kalan ahşap parçalar için üretilmiştir.  Parlak, yarı mat veya mat olarak üretilir. Genellikle parlağı tercih edilir.
    Çizilme dayanımı az olduğundan, yüzeyin rengini hafifçe değiştirdiğinden zeminde kullanılmaz. Ancak kapı pencere gibi dikey yüzeylerde iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Güneşe ve suya dayanıklıdır. Ömrü çok uzun değildir. Birkaç yılda bir eski verniğin yenilenmesi gerekebilir. Ne kadar fazla kat uygulanırsa o kadar dayanıklı olur. Katlar arası zımpara daha iyi tutunmasını sağlar.

http://www.techrehber.com/


Hakkımızda