Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com...Sitemize hoş geldiniz...www.teknikrehber.com

Fayans Üstüne Boya Yapmak, Fayans Üstüne Boya Olur Mu?, Fayans Üstüne Boya Yapılır Mı?, Fayansı Boyamak

   (GÜNCELLENDİ)
    Herhangi bir zemin üzerine duvar boyası yapılabilmesi için zeminin emici olması gerekir. (Örneğin: Alçı, beton, sıva, ağaç gibi.) Fayans ise emici bir yüzey olmadığından üzerine boya tutmaz. Boya fayansın üzerine de tutunamaz. 
  • Fayans üstüne boya yapılmadan önce alçı yapılmalıdır. Alçınında tutabilmesi için fayansın üzeri önceden tırtıklanmalıdır. Alçı üzerine 1 kat alçı astarı ya da binder astar uygulandıktan sonra boyama yapılabilir.
  • Bir diğer çözüm ise duvarı emici hale getirebilecek dolgulu bir astar kullanılmasıdır. Bu astarlar genellikle yapı marketlerde bulunur. (Örnek astar markaları: YKS GISOPAKT, Bauhaus mağazalarında BAUMIT Supergound)
  • Fayans üzerine yapılabilecek bir başka uygulama ise geçiş astarı uygulamasıdır. Fayansın üzeri kalın dişli bir zımpara ile zımparalanır. Üzerindeki toz, kuru veya nemli bir bezle alındıktan sonra 1 kat geçiş astarı (transfer astarı) uygulanır. Astar kuruduktan sonra da boya yapılır.
    Yukarıdaki uygulamalardan en sağlıklısı fayansın üzerini tırtıklamak ardından da duvarı emici yüzey haline getirmek için dolgulu astar (emici yüzey astarı) kullanmaktır.
 Boyama en az iki kat yapılır. Yağlı boya yapılacaksa katlar arasında 24 saat, su bazlı boya yapılacaksa katlar arasında birkaç saat beklenir. Boyanın çatlamaması için fayansların sağlam olması, oynamaması gerekir.


Hakkımızda