- Salatalık Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde ıslatın.
- Uygun bir kasa veya kap içerisine 10 cm. kalınlığında Anadolu veya Genta Torf koyduktan sonra salatalık tohumlarını serpiştirip, üzerini 0,5 cm. kalınlığında torf ile örtün.
- El fısfısı ile sisleme şeklinde sulayıp, kabın üstünü şeffaf bir naylon ile örtün. Gövdeyi serin bir yerde muhafaza ederek toprağın nemini her gün kontrol edip rutubetli kalmasını sağlayın.
- Çimlenme başladığında örtüyü kaldırıp kabı ışığa çıkartın, fakat doğrudan güneşten korunacak şekilde organik gübre ekerek, çapalayıp düzeltin. Salatalık fidelerinizi yetiştireceğiniz yere dikin.
- Salatalık fidelerinizi diktikten sonra da belli aralıklarla bitkilerinizi organik gübre veya genel amaçlı gübre kullanarak besleyin. Bol ve düzenli sulama yapın.
Salatalığın İdeal Ekim Zamanı: Toprak ısısı 18 derece
Salatalığın Çimlenme Süresi: 6 gün
Salatalığın Dikim Sıklığı: Sıra arası 100 cm, sıra üzeri 25 cm.
Salatalığın Ekimi: Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Salatalığın Mahsul Zamanı (Derim): Temmuz, Ağustos, Eylül
www.techrehber.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
* Adınızı mutlaka yorumlara yazınız.
* Yorumunuz hangi konuya yorum yaptıysanız o sayfanın altınadır, ayrıca son konuşmalar kısmından yorumunuzu bulabilirsiniz.
* Yorumların büyük bir kısmı 3 gün içinde yayınlanır.
* Yorum formundaki " beni bilgilendir " kutusunu işaretlerseniz, yorumunuz cevaplandığında size bilgi ve bağlantı maili gelir.
* Yorumunuz 3 gün içinde yayınlanmadıysa uygun değildir veya uzmanlığımız dışındadır.
(Destek için sitemizi sosyal medya platformlarında paylayaşabilirsiniz.) www.techrehber.com
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.